Este o combinație între înghețată de fructe (șorbet, pe franțuzește) și lapte de migdale delicioasă, răcoritoare, deosebită.
Ingrediente:
300
ml apă
2-3
linguri cu granita de vișine
2-3
linguri cu granita de castraveți și mentă
Pentru lapte de migdale:
60
g migdale curățate
60
g zahăr
Câteva
picături de esență de migdale amare
Preparare:
Laptele de migdale:
Migdalele
cu zahărul se pun într-un blender
și se mărunșesc până ajung o pulbere fină.
Se
adaugă esența de vanilie, de migdale și apa și se amestecă.
Mod de servire:
Într-un
pahar înalt se pun câteva linguri cu granita de vișine, apoi câteva linguri cu granita
de castraveți și mentă. Deasupra se toarnă încet laptele de migdale. Se servește
imediat.
Sau:
Granita
de castraveți, granite de vișine și lapte de migdale. Se decorează cu câteva
frunzulițe de mentă.
Notă:
Unele
rețete de granita prevăd strecurarea piureului de fructe pentru îndepărtarea
resturilor de coji și pulpă. La fel, strecurarea laptelui de migdale pentru o
textură mai fină. Eu am preferat să le las nestrecurate, textura mai grosieră
nu deranjează, în plus cojile de fructe sunt depozitarele unei cantități mari
de fibre și vitamine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu