200 g de biscuiţi digestivi
100
g de nucă,
100
g de fistic decojit
10
cireşe confiate sau vișine din vișinată
150
g de unt
O
lingură cu miere de albine
200
grame de ciocolată neagră.
Preparare:
Cireșelor
sau vișinilor li se scot sâmburii.
Nucile
se pun câteva minute în cuptorul cu microunde pentru a se rumeni ușor apoi seelimină
cojile și se toacă grosier.
Fisticul se
pune și el în cuptor, se curăță de coji și se toacă și el grosier
Biscuiții
se rup în bucăți mici.
Se
amestecă cu celelalte ingrediente uscate.
Untul,
mierea de albine și ciocolata se topesc pe baia de abur.
Când sunt topite se
adaugă ingredientele uscate
și se amestecă bine.
Se presează într-o tavă de
chec tapetată cu folie alimentară,
având grijă ca folia să fie mai mare decât
tava, pentru a se scoate ușor ”checul”.
Se
pune la frigider câteva ore până se întăreşte bine.
E minunat ca ne dati retete fara coacere pe vremea aceasta caniculara.Cu multumiri si felicitari!
RăspundețiȘtergere