Ingrediente:
1 kg de vișine
Miere de albine sau zahăr pudră (în variant nedietetică)
după gust
O linguriță de lichior (Amaretto) sau esență de migdale.
Preparare:
Se spală vișinile și li se scot sâmburii
care nu se
aruncă ci se pun deoparte.
Vișinile împreună cu mierea se pun într-un blender
și se amestecă bine.
Sâmburii se sparg și se pun la fiert în apă cât să-i acopere.
Se fierb până apa scade la jumătate. Se lasă să se răcorească, se adaugă
lichiorul sau esența de migdale și se
pune zeama rezultată peste piureul de vișine amestecându-se bine. Se pune piureul într-un vas cu capac
și se dă
la congelator. După circa o oră, cu o furculiță, se sparge partea înghețată,
pentru a căpăta aspect grosier, de zăpadă. Operațiunea se repetă de minim 5
ori, la interval de o oră.
Se servește în cupe, boluri sau pahare, decorate cu
friscă sau sau visine, sau pur și simplu ca atare.
Este ideală în aceste zile toride de vară!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu