Ingrediente:
1
kg de dovlecei foarte tineri ”în floare”
250
ml de iaurt
3-4
linguri cu ulei de măsline
Mărar
proaspăt tocat mărunt
4-5
linguri cu pesmet
2-3
linguri cu susan
100
de grame de cașcaval dat pe răzătoarea mică sau parmesan ras
Sare
și piper după gust
Preparare:
Dovleceii
se rad de coaja albicioasă (dacă sunt mai bătrâni se curăță de coajă), apoi se
taie în bastonașe groase de 1-1,5 cm. Se
presară cu sare și piper și se lasă cam 15 minute.
În
acest timp, într-un bol se rade cașcavalul
sau parmezanul,
se adaugă susanul
și pesmetul.
Se amestecă toate ingredientele
uscate.
În
alt bol se amestecă iaurtul cu uleiul de măsline și cu mărarul fin tocat. Se mai
pune puțină sare și piper.
Dovleceii,
se pun la zvântat pe hârtie absorbantă, dar dacă sunt tineri nu lasă prea multă
apă. Se pun bastonașele în bolul cu iaurt, se îmbracă peste tot,
apoi se trec în
bolul cu pesmet și cașcaval,
scuturând bolul pentru a se acoperi peste tot.
Se
așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
și se coc în cuptorul
preîncălzit, până crusta capătă o culoare aurie.
Se pot servi calzi sau reci cu smântână sau
fără.
Sunt delicioși!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu