250 g de castraveți
O mână bună de frunze de mentă proaspete sau mai multe,
dacă se dorește o aromă mai puternică
Fructoză sau zahăr după gust
Preparare:
Castraveții se curăță de coajă,
se taie sferturi, se
scoate partea cu semințe, se taie cubulețe și se pune într-un blender. Se face
un piure.
Frunzele de mentă se infuzează în 200 ml apă clocotită.
Se îndulcește
după gust și se lasă să se răcorească. Se adaugă peste piureul de castraveți,
se gustă de dulce și de aromat, eventual se mai adaugă îndulcitor și/sau frunze
de mentă
și se pune pasta la congelator, într-un vas acoperit. Din oră în oră
se zgârâie cu furculița, pentru o textură grosieră ca în rețeta de Granita devișine.
Se servește în cupe, boluri sau pahare reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu