Ingrediente:
1 kg cireșe albe
Zahăr după gust sau fructoza, pentru diabetici
Un baton de vanilie sau zahăr vanilat
½ de limetă
Preparare:
Cireșele
se spală,
li se înlătură codițele și se pun în
borcanele gata pregătite, spălate, sterilizate și uscate. Fructele trebuie să
ajungă până la 2/3 din înălțimea borcanului.
După ce toate cireșele au fost puse în borcane, acestea
se umplu cu apă. Apa din borcane se varsă apoi într-o oală. Se adaugă batonul de
vanilie, limeta tăiată felii și zahăr după gust (pentru diabetici se poate
folosi fructoza).
Apa cu zahărul și condimentele se fierbe , apoi așa fierbinte
se pune în borcanele cu cireșe care au fost aranjate pe o tavă metalică.
Se
astupă borcanele cu capace etanșe și se pun între pături să se răcească lent
(minim 24 de ore)
după care se pot pune
în cămară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu