Este o rețetă deosebită, pe care am găsit-o pe un forum
rusesc pentru femei. În rețeta originală se folosea ton roșu, deci un pește
slab, însă eu am făcut-o cu medalion de
crap (care cred că a fost fitofag, pentru că a fost puțin cam gras), dar cu
toate acestea a fost delicios.
Ingrediente:
Un medalion de crap
3 cepe potrivite (am pus 2 și au fost cam puține)
O mână de nuci (cred că au fost cam 100 de grame, poate
mai mult)
Pătrunjel verde
O lingură cu unt
Zeama de la o lămâie
Codițe de ceapă verde
Un păhărel de vin roșu
Sare și piper după gust
Preparare:
Medalionul de pește se condimentează cu sare și piper, se
stropește din belșug cu zeamă de lămâie și se lasă la rece minim 40 de minute.
Cepa se taie jumătăți apoi rondele. Nucile se sfărâmă
bucăți.
Pătrunjelul se toacă mărunt, la fel codițele de ceapă.
Într-un vas termorezistent se pune untul
peste care se
adaugă rondelele de ceapă.
Se așează medalionul de crap (condimentat și ținut
la rece).
Se presară cu nucile sfărâmate
și cu pătrunjelul tocat mărunt.
Se toarnă vinul (sau chiar apă). Vasul se
acoperă cu folie de aluminiu
și se pune în cuptorul preîncălzit. După cca 40 de
minute se scoate folia și se lasă să se rumenească. Se scoate din cuptor și înainte
de servire se presară cu codițele de ceapă tocate mărunt.
Recunosc, mie nu-mi place peștele, dar conform dietei pentru diabet o dată pe săptămână
trebuie să mănânc pește. Acesta chiar mi-a plăcut!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu