Deci
mâncarea era destul de bună și în cantități suficiente pentru amândouă (mai
completam cu ce primeam de acasă). Dintre
felurile de mâncare cele mai apreciate erau
borșul de fasole și friptura la gătar cu cartofi prăjiți și murături sau
salată, după sezon. Dar ca să ”prinzi” asemenea bunătăți, trebuia să fii la
cantină în prima oră de la deschidere.
Cu
excepția zilelor în care erai ”de
servici” la cantină.
De
atunci am reținut rețeta borșului cu fasole, dar recunosc că în familia mea nu
prea l-am gătit pentru că soțul meu (cu care am fost colegă de an la facultate)
spunea că a mâncat suficient cât a fost student și nu mai voia și acasă.
Acum
însă, când am rămas singură, mi s-a făcut dor și având în casă toate
ingredientele l-am pregătit.
Ingrediente:
500
g fasole pestriță
2
cepe potrivite
2
morcovi
Un
ardei gras
2
roșii sau o căniță cu pastă de roșii
Sare
după gust
Borș
de putină după gust
Pătrunjel
verde
100
g fidea
Leuștean
Preparare:
Fasolea
se alege, se spală în 2-3 ape și se pune la înmuiat în apă călduță pentru minim
6 ore. Când s-a ”încrețit”, se aruncă apa și se pune altă apă rece, curată,
apoi se pune la fiert. Când fasolea a început să se înmoaie se adaugă ceapa
tocată mărunt și morcovul, tăiat în jumătate pe lung, apoi rondele. Când și
legumele sunt aproape fierte, se adaugă ardeiul tocat cubulețe și roșiile sau
pasta de roșii. Se mai dau câteva clocote apoi se pune borșul de putină. Când a
început din nou să fiarbă, se adaugă fideaua, pătrunjelul tocat mărunt și se
potrivește de sare. Se mai dau câteva clocote, se pune leușteanul tocat mărunt,
se oprește focul, se acoperă oala. După 10 minute poate fi servit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu