500
g fasole pestriță
Un
morcov
3
cepe potrivite ca mărime
Miezul
de la câteva nuci (cam 2oo g)
50
ml ulei de floarea soarelui
Sare
și piper după gust
Preparare:
Fasolea
se pune la înmuiat pentru 6-8 ore. Se clătește și se pune la fiert, când este
aproape gata se potrivește de sare și piper și se pune o ceapă și morcovul. Fasolea
se fierbe până se înmoaie dar boabele rămân tari.
Se
scot din apa în care au fiert și se pun într-un bol.
Cele
2 cepe rămase se toacă mărunt
și se călesc în ulei
până se rumenesc frumos,
fără a se arde.
Nucile
se prăjesc puțin în cuptor, se lasă să se răcească, se curăță de pielițe și se
toacă, nu foarte mărunt.
Peste
fasolea din bol se pune nuca tocată
și ceapa prăjită
și se amestecă ușor,
pentru a nu zdrobi boabele de fasole.
se
potrivește de sare și piper. Dacă vi se pare salata prea uscată mai puteți
adăuga puțin ulei.
Se
servește cu castraveți murați.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu