1 kg de păstăi tinere, fără ”ațe”,din soiul ”fideluță”
O ceapă mare sau două mai mici
2 linguri cu ulei
Sare după gust
Preparare:
Păstăile se aleg (li se rupe vârful și codița), se spală
și se pun la fiert în apă cu sare.
Ceapa
se toacă nu prea mărunt
și se pune într-o tigaie în care s-a încins uleiul.
Când
păstăile sunt fierte, se iau de pe foc se scurg bine de zeama în care au fiert și se pun în tigaia cu ceapa muiată să se soteze,
Se lasă pe foc până scade toată zeama pe care eventual au lăsat-o, amestecând
din când în când.
Se potrivesc de sare. Se pot servi ca garnitură lângă
friptură, cu pâine sau cu mămăligă, cu murături (castraveți murați de vară) sau
cu usturoi, sau chiar simple (mai ales pentru diabetici, știind că păstăile
scad glicemia)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu