200 ml iaurt
200 g făină
Un ou
Un gălbenuș
O legătură de mărar
O legătură de ceapă verde (numai codițele)
Un vârf de cuțit de bicarbonat
Sare și piper după gust
Ulei pentru prăj
Preparare:
Codițele de ceapă se taie rondele.
Iaurtul se pune într-un castron. Se adaugă mărarul tocat mărunt, bicarbonatul
și se amestecă bine.
Se adaugă sare și piper, oul, gălbenușul de ou
și făina și
se amestecă până se obține un aluat de consistența celui de clătite sau a unei
smântâni groase. Dacă este prea subțire se mai adaugă făină, dacă este prea
gros se adaugă un pic de sifon sau apă minerală.
Se amestecă până se
omogenizează. Se pun codițele de ceapă
și se amestecă. Se ia cu lingura și se
fac turtițe care se prăjesc pe ambele părți în ulei încins.
Se scot pe șervețele de bucătărie pentru a se scurge surplusul de ulei.
Se servesc ca atare
sau cu smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu