5 vinete mici, lucioase
600 g carne tocată, din care doriți (piept de pui, de
curcan, de porc de vită sau amestec)
2-3 cepe potrivite ca mărime,
O lingură cu unt
2 linguri de orez,
3-4 roșii mărișoare, bine coapte,
Mărar și pătrunjel verde,
Sare și piper după gust.
Preparare:
Vinetelor li se taie codița și cu ajutorul unei lingurițe
cu coada lungă se scoate cu grijă miezul, până rămân doar niște pereți cam de 1
cm grosime.
Vinetele astfel scobite se sărează
în interior și se lasă la scurs într-o strecurătoare, minim ½ de oră.
Între timp ceapa se taie mărunt și se pune la călit
într-o lingură cu unt. Când ceapa a devenit sticloasă se adaugă orezul, se călește
și el până se albește, după care se adaugă o căniță cu apă fierbinte. Se lasă
să fiarbă până scade toată apa. Se lasă să se răcorească, se adaugă carnea
tocată, verdeața tocată mărunt și se potrivește de sare și piper.
sau fără smântână.
Ce-as manca si eu o portie! Imi plac la nebunie!
RăspundețiȘtergere