1
kg de ghebe
O
ceapă
O
lingură cu unt
O
lingură cu ulei
300
ml smântână
Sare
și piper după gust
Verdeață
Preparare:
Fiind
ciuperci de pădure, sălbatice, se aleg cu multă atenție,
se curăță de partea
codiței care a stat în pământ, se înlătură cele viermănoase
și se spală bucată
cu bucată sub jet de apă (nu se pun în
apă, deoarece se îmbibă și scade apa greu la fiert). Se înfierbântă untul și
uleiul și se pune ceapa tocată mărunt. Când devine sticloasă se adaugă ghebele
alese, spălate și tăiate bucăți potrivite. Se fierb ghebele până a scăzut tot
lichidul, după care se adaugă smântâna. Se dau câteva clocote, se sărează și se
pipărează, se adaugă zarzavatul tocat mărunt și se servesc cu mămăligă caldă
sau pâine.
Ai idee unde as putea gasi ghebe in Bucuresti?
RăspundețiȘtergereMultumesc,
Mihai
Anul trecut am vazut la Piata Rahova, dar nu am avut curaj sa cumpar. acestea sunt tot de anul trecut, dar de la Sucevita.
RăspundețiȘtergere