10-12 caise (depinde cât sunt de mari)
2 linguri cu miere de albine
O lingură rasă cu amidon de porumb
3 ouă
175 g făină
175 g zahăr (sau 100 g fructoză)
175 g unt
Un vârf de cuțit de sare
Fulgi sau ornamente de ciocolată
Preparare:
Caisele se pun în blender
și se pasează. Piureul obținut se pune pe foc
și se dau câteva clocote. Amidonul se dizolvă în câteva linguri de apă și se
toarnă peste piureul de caise care fierbe. Se amestecă până se îngroașă. Se ia
de pe foc și se adaugă mierea. Se amestecă până se omogenizează. Se lasă să se
răcească.
Pentru brioșe se amestecă untul la temperatura camerei cu
zahărul (sau fructoza), cu făina, ouăle și sarea.
Formele de brioșe se tapetează cu chese (hârtii pentru
brioșe), dacă formele sunt din silicon, nu sunt necesare chesele.
Se pune câte o lingură de aluat pentru brioșe în fiecare
formă, se adaugă câte o lingură de piure de caise
apoi acoperim cu altă lingură
de aluat.
Pe fiecare brioșă se presară câțiva fulgi de ciocolată.
Formele se dau la cuptor. Sunt gata când scobitoarea iese
curată. Nu se rumenesc. Rămân galben-aurii.
Sunt deosebit de pufoase, aromate,
cu gust plăcut de unt și caise acrișoare.
Sunt printre cele mai bune brioșe pe care le-am făcut!
Este o reteta interesanta si marturisesc ca nu am mai gasit pana in prezent o reteta cu astfel de fructe.O voi incerca dupa ce o voi copia.
RăspundețiȘtergere