O cană de fasole neagră
O ceapă tocată fin
Un morcov
2 căni cu supă de pui
O lingură cu chimen
2 frunze de dafin
O cană cu borș
Un ardei iute
Sare și piper după gust
Frunze de leuștean
Preparare:
Se alege fasolea de cu seară, se
spală, se acoperă cu apă și se lasă la înmuiat până a doua zi dimineața.
Se scurge apa, se clătește fasolea
și se pune la foc cu ceapa, morcovul tăiat cubulețe, ardeiul iute curățat de nervuri
și semințe și tocat mărunt, foile de dafin, chimenul și supa de pui. Se fierbe
la foc potrivit până fasolea se înmoaie (durează câteva ore; dacă aveți oală
sub presiune, durează mai puțin). Se
pune borșul și se lasă să dea în clocot, se potrivește de sare și piper. Înainte
de servire se presară leuștean tocat fin.
L-am facut azi, a fost foarte bun, am papat 2 farfurii
RăspundețiȘtergere