Rețeta acelui tort nu o știu, - în nici un caz nu cred că
era preparat cu ciocolată - pentru că duminica nu făceam ”de sevici” la
cantină, dar l-am pregătit după o rețetă proprie și a ieșit foarte bun.
Ingrediente:
36 de biscuiți ”populari”
250 ml lapte
½ baton de vanilie
300 g ciocolată neagră
300 ml smântână cu procent ridicat de grăsime (peste 30%)
Fulgi de migdale pentru decor
Preparare:
Se prepară ganajul: ciocolata se rupe bucăți și se pune
într-un bol.
Smântâna se aduce la fierbere
și se toarnă peste ciocolată.
Se amestecă
cu un tel, începând de la mijlocul bolului spre margini.
Se lasă la rece pentru
jumătate de oră. Se scoate din frigider și se bate cu mixerul până devine
spumoasă și își dublează volumul.
Laptele se fierbe cu batonul de vanilie.
Biscuiții se trec
rapid prin laptele cald.
Se așează pe un platou. Deasupra se pune un strat de
cremă ganaj.
Se așează deasupra un alt strat de biscuiți înmuiați în lapte,
apoi iarăși cremă,
terminat cu un strat mai grosuț de cremă,
peste care se
presară fulgi de migdale.
Fără coacere, simplu de preparat, delicios.
Reteta aceasta o am de la mama mea care-mi incanta copilaria cu acest tort.Este laudabil faptul ca publicati retete cunoscute de ceva vreme.Cu stima,
Olivia
Multumesc pentru aprecieri si da, ma straduiesc sa "readuc la viata" vechi retete care folosesc produse naturale, fara conservanti, coloranti si alte E-uri, chiar daca cateodata aspectul are de suferit si chiar daca am primit critici pentru ca folosesc prea mult unt si smantana in retetele mele si deci nu sunt "dietetice".
RăspundețiȘtergereChiar ca n-am mai mancat tort de biscuiti de cand eram studenta...(Adica de mult! :) )
RăspundețiȘtergereAm facut tortul! A fost foarte bun! Este pus pe lista "Favorite"!
Merci Geta!
Uite dovada:
http://www.elenasrecept.blogspot.se/2012/09/kextarta-med-chokladmousse.html
Super bun!