Un dovlecel în floare
Un morcov
Un ardei gras roșu sau kapia
O ceapă
Pentru dressing:
½ linguriță de sare
50 ml oțet de 12 grade (am pus oțet balsamic)
2 lingurițe cu miere sau 4 cu zahăr
Câteva picături de sos Tabasco
Piper, boia iute, nucșoară, după gust
Preparare:
Dovlecelul, morcovul și ardeiul se taie fâșii foarte
subțiri. Ceapa se taie rondele.
Se prepară dressingul: oțetul zahărul (dacă se
folosește) și sarea se pun pe foc să se înfierbânte și să se topească
ingredientele solide.
Dacă se folosește miere se adaugă și aceasta și se
amestecă să se dizolve. Se adaugă nucșoara și se amestecă. Se potrivește de
iute, adăugând sos Tabasco și boia iute. Se amestecă bine și se asezonează
salata.
Se lasă la rece peste noapte, pentru a se întrepătrunde toate
componentele, după care se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu