Ingrediente:
4 ouă
3 linguri cu vârf cu făină proaspăt cernută
3 linguri cu vârf cu zahăr
Nuci cât de multe doriți
Preparare:
Nucile se taie în fâșii pe lung.
Ouăle se separă. Gălbenușurile
se mixează cu zahărul până se albesc și își dublează volumul.
Se adaugă făina și nucile din care s-au oprit câteva
pentru pus deasupra.
Albușurile se bat spumă tare cu puțină sare.
Se adaugă în
trei reprize peste compoziția de gălbenușuri.
O tavă (20X20cm) se unge cu ulei.
Se toarnă compoziția, deasupra se pun nucile oprite și se coace la foc
potrivit, în cuptorul preîncălzit.
Când devine ușor rumenită pe margini și se
desprinde de tavă, este gata.
Se taie romburi.
De data aceasta am avut ouă de la găini de curte și
prăjitura a ieșit galbenă. Cu ouă din comerț prăjitura iese mai albicioasă dar
la fel de delicioasă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu