2
vinete
O
lingură cu ulei
O
roșie
2-3
linguri cu maioneză cu usturoi
1-2
fire de pătrunjel verde
sare
și piper după gust
Preparare:
Vinetele
se taie fâșii subțiri,
se presară cu sare mare (pentru murături),
se pun pe un
fund de lemn cu o greutate deasupra și se lasă 20-30 de minute pentru a se
scurge sucul amar.
Se
clătesc cu apă pentru a îndepărta surplusul de sare, se usucă cu prosoape de
hârtie și se ung pe ambele părți cu puțin ulei.
Se
pun pe grătarul încins și se prăjesc pe ambele părți. Se scot pe o farfurie.
Maioneza
cu usturoi se prepară ca aici.
Dacă
ați făcut prea multă, o puteți servi cu orice fel de friptură sau cartofi
copți.
Se
unge fiecare felie cu puțină maioneză.
La capătul de la codița vinetei se
așează o felie de roșie și câteva frunzulițe de pătrunjel
apoi se rulează, așa
fel ca felia de roșie să fie înafară
(ca limba soacrei: lungă și ascuțită).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu