Ingrediente:
½ kg pipote de pui
O lingură cu ulei
2 cepe
Câțiva ardei grași, divers colorați
2 roșii
Sare, piper, cimbru după gust
Preparare:
Pipotele de pui se pun la fiert cu apă suficientă, puțină
sare și o lingură de ulei.
Când sunt fierte și apa scăzută, se taie ceapa
peștișor
și se adaugă în cratiță, peste pipote.
Se amestecă până ceapa devine
sticloasă. Ardeii se spală, se curăță de cotoare și se taie fâșii.
Se adaugă în
cratiță. Se călesc și ei până se înmoaie puțin.
Roșiile se spală, se curăță de
coajă (sau nu), se taie cubulețe
și se adaugă și ele în cratiță. Se amestecă
constant pentru că în această fază se prinde foarte ușor de fundul cratiței.
Se
adaugă un pahar cu apă, se amestecă,
se dă focul mic, se acoperă cu un capac și
se lasă să fiarbă înăbușit cam jumătate de oră, până lichidul scade
considerabil. Se asezonează cu sare, piper și puțin cimbru și se servește.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu