3 ouă
3 ceșcuțe cu iaurt
3 ceșcuțe cu griș
3 ceșcuțe cu făină
3 ceșcuțe cu iaurt
3 ceșcuțe cu griș
3 ceșcuțe cu făină
o ceșcuță cu zahăr
o ceșcuță cu ulei
2 pachețele cu praf de copt
2 pachețele cu praf de copt
2 linguri cu cacao
2 linguri nucă de cocos
Fistic, sau puțină frișcă
pentru decpor
pentru sirop:
3 ceșcuțe cu apă
3 ceșcuțe cu zahăr
o felie de lămâie
3 ceșcuțe cu apă
3 ceșcuțe cu zahăr
o felie de lămâie
Preparare:
Pentru sirop se fierbe apa cu
zahărul și lămâia până se obține un sirop gros. Se lasă să se răcească.
Ouăle se mixează împreună cu
zahărul până amestecul se albește și crește semnificativ în volum. Se adaugă
făina, iaurtul, zahărul, uleiul grișul și praful de copt amestecând în continuare până se omogenizează. Amestecul se
toarnă într-o tavă unsă cu ulei. se coace în cuptorul preîncălzit. Când este
gata (se desprinde de pe margini) se răstoarnă în altă tavă de aceeași
dimensiune. Se însiropează cu siropul răcit. Cu o formă rotundă (poate fi și un
pahar), se decupează prăjiturile. Resturile de foaie se amestecă cu cacaoa, se
formează cu mâna mici biluțe care se aplatizeză și se așează peste prăjituri. Nuca
de cocos se amestecă cu sirop și se formează tot cu mâna bbbbiluțe care se
așează peste cele cu cacao. Înainte de servere se decorează după preferință cu
frișcă, migdale sau puțin fistic sfărâmat.
Ne rasfatati cu retete delicioase,asa pare si aceasta.O voi copia in caiet si o voi incerca.Va multumim mult pentru tot ce publicati.
RăspundețiȘtergere