Ingrediente:
½
kg carne tocată de pui
O
linguriță cu usturoi tocat
O
linguriță cu ghimbir ras
2
linguri rase cu ceapă fin tocată sau dată pe răzătoare
O
legătură cu pătrunjel verde fin tocat sau coriandru, dacă vă place
Sare
și piper după gust
2
linguri cu ulei pentru prăjit
Preparare:
Carnea
tocată de pui se pune într-un bol.
Se adaugă usturoiul și ceapa tocate, ghimbirul ras,
pătrunjelul fin tocat, sare și piper și se
frământă foarte bine compoziția, ca aluatul.
În acest fel, perișoarele se vor
lega fără adaos de ou sau pâine. Se acoperă bolul și se lasă la rece pentru
minim 30 de minute sau peste noapte pentru a se pătrunde aromele. Se scoate din
frigider și se modelează perișoarele cu mâinile unse cu puțin ulei.
Se
pun să se înfierbânte cele 2 linguri cu ulei. Se prăjesc perișoarele la foc
mediu.
Se
scot pe hârtie absorbantă și se servesc calde sau reci, cu sos sau simple.
Obs. Se poate folosi
orice fel de carne.
ce bune trebuie sa fie ,sigur ghimbirul le da o aroma aparte,Multumesc de reteta ;Cu drag, Mari!
RăspundețiȘtergere