2 dovlecei în floare
2 cepe
2-3 căței de usturoi
Un ardei gras roșu și
unul galben
½ ardei iute roșu
3 ouă
3 linguri cu smântână
3 linguri cu făină
½ pahar de lapte
2 linguri cu ulei
Câteva fire de
pătrunjel verde
Sare și piper după
gust
Preparare:
Într-o tigaie se pun
la încins cele 2 linguri cu ulei. Ceapa se taie cuburi iar usturoiul mărunt. Se
pun peste uleiul încins, se dă focul la mediu și se călesc cu o priză de sare, până ceapa devine
sticloasă, având grijă să nu se ardă.
Dovleceii, rași sau
curățați de coajă se taie rondele și se adaugă în tigaie peste ceapă și
usturoi. Se amestecă să se călească și ei ușor.
Se adaugă ardeii tăiați bucăți
mărișoare. Se amestecă din când ăn când. Când s-au muiat și ardeii se oprește
focul și se lasă să se răcorească.
Ouăle se bat bine cu o
furculiță.
Se adaugă smântâna, apoi făina și se amestecă bine.
Dacă compoziția
este prea groasă, se mai diluează cu 2-3 linguri de lapte. Pătrunjelul tocat se
adaugă peste dovlecei apoi și compoziția de ouă. Se sărează și se pipărează.
Se
amestecă bine și se toarnă într-o tavă unsă cu puțin ulei. Se pune în cuptorul
preîncălzit și se coace circa 30 de minute la foc potrivit (se probează cu
scobitoarea înfiptă în mijlocul plăcintei; dacă iese curată, plăcinta este
gata).
Se lasă să se răcească la temperature camerei, după care se taie pătrate
și se servește.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu