3-4 dovlecei, de preferat în floare
2-3 linguri de maioneză
Câțiva căței de usturoi
2 linguri cu smantână
Pătrunjel verde
Sare și piper după gust
Preparare:
Dovleceii se spală, se taie capetele apoi se feliază pe
lung.
Dacă sunt mai bătrâni, adică nu sunt în floare, se curăță de coajă apoi
se feliază. Se încinge grătarul, se unge cu puțin ulei și se pun feliile de
dovlecei. Se întorc pe ambele părți.
Când s-au înmuiat, se scot pe un platou, se
sărează și se pipărează, se lasă câteva minute să se pătrundă, apoi se așează
în salatieră.
Se prepară maioneza dintr-un gălbenuș de ou.
Cățeii de
usturoi se pun în mojar și se pisează.
Se adaugă peste moioneză și se amestecă.
Se adaugă 2 linguri cu smântână,
se amestecă
și se toarnă peste dovleceii din salatieră.
Deasupra se
presară pătrunjel verde fin tocat. Se poate decora salata cu câteva roșioare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu