Iată rețeta dată de Păstorel:
" Pentru
șase persoane trebuie:
700-800
g patlagele roșii, mari, frumoase și bine coapte,
50
g untdelemn,
2-3
căței de usturoi,
o
ceapă,
piper
pisat,
sare,
o
crenguță de cimbru și
o
foaie de dafin.
Taie
mata patlagelele în două și pune-le binișor într-o cratiță smălțuită.
Toarnă
peste ele un pahar de apă, ceapă tăiată rotocoale, usturoiul, cimbrul și foaia
de dafin.
Lasă circa jumătate de oră la foc molcom.
Treci apoi prin sită
și tot
apeși cu furculița sau cu lingura de lemn până ce nu mai rămân în sită decât
pielea, sâmburii și condimentele de la fiertură.
Pune din nou la foc zama,
adăugând untdelemnul (și piper cât poftești). Mai adaugă apă, ca supa să nu fie
prea groasă. Când începe a fierbe, sărează cât îți place. Cine vrea, poate
înlocui untdelemnul cu unt.
Cercați și poftă bună!"
Când
vorbește Păstorel, ce să mai spui… ” Cercați și poftă bună!”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu