Ingrediente:
Un pește afumat (macrou, hering sau păstrăv)
2-3 cartofi, de preferință roz
2 cepe
O lingură cu capere
Un gălbenuș de ou crud
O linguriță de muștar
100 ml ulei
Zeamă de lămâie
Sare și piper după gust
Câteva măsline pentru decor
Preparare:
Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare. Când au fiert,
nu prea tare, (cuțitul introdus într-un cartof să iasă nu prea ușor), se scurge
apa în care au fiert și se toarnă peste ei apă rece. După câteva minute, se
scot din apă și se curăță de coajă.
Peștele (am folosit macrou afumat)
se curăță de piele și oase și se pune într-un bol.
Dintr-un gălbenuș de ou crud, o linguriță de muștar,
zeamă de lămâie și ulei se prepară maioneza, după rețeta de aici.
Peste pește
se pun cartofii curățati și tăiați
cubulețe nu prea mici, cepa tocată mărunt, caperele și maioneza.
Se amestecă toate ingredientele, se potrivește salata de
sare și piper,
se așează pe un platou și se decorează cu măsline sau gogoșari la oțet.
Reteteta este intradevar delicioasa !!!
RăspundețiȘtergereAm adaugat link-ul de origine pe site.
Cu scuzele de rigoare,
admin, retetepescaresti.ro