Ingrediente:
3
dovlecei în floare
Ardei
bulgărești după gust, în funcție de cât de iuți sunt,
O
lingură cu smântână
Sare
și piper după gust
Câteva
fire de ceapa ciorii și roșii cherry trase în tigaie, pentru décor
Preparare:
Dovleceii
se curăță de coajă sau se rad, dacă sunt tineri, se taie rondele și se pun la
fiert în apă cu sare.
Ardeii
bulgărești se coc, apoi se curăță de coajă, nervure și semințe, spălându-I bine
pentru a ieși iuțeala prea puternică. De fapt ardeii bulgărești ar trebui să nu
fie prea iuți.
După
ce au fiert, dovleceii se scurg de apa în care au fiert și se trec sub jet de
apă rece, pentru a-și păstra culoarea. Se pun la scurs într-o strecurătoare.
Se
mai scurg în mână și se pun în vasul robotului sau se toacă la fel ca vinetele.
Se adaugă smântâna și se amestecă, apoi ardeii copți tocați bucăți mai mari.
Se
potrivesc de sare și piper, se dă salata la rece pentru minim o jumătate de oră
după care se poate servi.
Arata de nota 1000 salata ta!
RăspundețiȘtergereEu am facut cu ardei kapia si am pus putina boia iute, nu stiu daca are acelasi gust :)) data viitoare cu ardei bulgaresti!