Carne tocată, amestecată cu orez este ceva cunoscut şi familiar tuturor. Dar atunci când carnea este în interior şi orezul în exterior? Obţineţi imediat un nou gust şi aspect original.
Ingrediente pentru 4 porţii:
2 fileuri medii de piept de pui
125 g orez basmati
2 căţei de usturoi
2 linguri vin alb sec
câteva fire de pătrunjel verde
câteva
fire de mărar
piper
multicolor proaspăt măcinat
un vârf de cuţit de ienibahar proaspăt măcinat
un vârf de cuţit de ienibahar proaspăt măcinat
o lingurită boia de ardei
2 frunze de dafin
2 frunze de dafin
Un
ou
sare
sare
Preparare:
Se toarnă orezul în apă rece şi se lasă să stea timp de 2 ore, apoi se răstoarnă într-o strecuratoare şi se usucă.
Pieptul de pui se toacă.
Usturoiul şi verdeaţa se toacă şi se adaugă la carnea de pui tocată. Se adaugă piperul măcinat, ienibaharul, boiaua de ardei, sarea şi oul şi se frământă umplutura.
Pieptul de pui se toacă.
Usturoiul şi verdeaţa se toacă şi se adaugă la carnea de pui tocată. Se adaugă piperul măcinat, ienibaharul, boiaua de ardei, sarea şi oul şi se frământă umplutura.
Orezul înmuiat se pune pe o farfurie.
Cu mâinile ude, se formează bile din carnea de pui tocată care se tăvălesc prin orez.
Orezul ar trebui să acopere carnea tocată uniform, pe toate laturile.
Cu mâinile ude, se formează bile din carnea de pui tocată care se tăvălesc prin orez.
Orezul ar trebui să acopere carnea tocată uniform, pe toate laturile.
Bilele se pun în aburitor, se adaugă în apă frunzele de dafin şi vinul
şi se fierb timp de 25-30 de minute.
Se servesc foarte fierbinţi.
Pieptul de pui, se poate înlocui cu 300-350 g de carne macră de porc, tocată.
Şi cu îndrăzneală jonglaţi cu condimentele pentru a face perişoarele şi mai interesant
Şi cu îndrăzneală jonglaţi cu condimentele pentru a face perişoarele şi mai interesant
Am servit perişoarele cu un sos făcut din 2 linguri de
maioneză , o lingură de PASTĂDE ROŞII ŞI ARDEI PENTRU IARNĂ
şi câteva picături de sos de cili.