Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

luni, 29 iunie 2009

PIEPT DE PUI CU CIUPERCI


Rapid, simplu si gustos!

Ingrediente:
1 piept de pui
300 g ciuperci
50 g unt
verdeata
sare si pier

Preparare:
Pieptul de pui taiat fasiute se caleste in unt.

Ciupercile se spala si se taie felii.

Se adauga peste pieptul de pui si se calesc impreuna inca 5-7 minute. Se sareaza si se pipareaza.
Se serveste presarat cu verdeata proaspat tocata:
sau/si cu parmezan proaspat ras.


duminică, 28 iunie 2009

PRAJITURA CU BRANZA SI VISINE



Ingrediente:
1 kg branza de vaci
2 iaurturi cu fructe
200 g zahar (sau dupa gust)
2 pachete budinca de vanilie
1 baton de vanilie
4 oua
1/2 kg de visine
200 g stafide


Preparare:
Se amesteca branza cu iaurtul, ouale, praful de budinca, vanilia si zaharul pana se obtine o pasta

Se adauga stafidele si se inglobeaza in compozitie

Se toarna compozitia in tava unsa cu unt

deasupra, se pun visinile (fara samburi), scurse de zeama
Se coace in cuptorul preincalzit, cam o ora.

Se serveste calda sau rece, presarata cu zahar pudra.

sâmbătă, 27 iunie 2009

CALAMARI UMPLUTI CU FRUCTE DE MARE


VARIANTA I - LA CUPTOR
Ingrediente:
-4 bucati calamari (mai marisori)
-500 g fructe de mare
-o ceapa verde mai mare sau o legatura daca sunt mici sau un fir de praz
-o capatane de usturoi
-un ardei gras rosu
-1 ardei gras galben, portocaliu sau verde
-un ardei iute
-cativa morcovi mici sau 1-2 obisnuiti, taiati rondele mai grosute
-verdeata (patrunjel, marar, cimbru, busuioc sau ce va place)
-100 ml vin alb sec
-1-2 linguriulei de masline
-zeama de la 1/2 lamaie
-sare si piper dupa gust

Preparare:
Se curata si se spala calamarii. Tentaculele se toaca si se amesteca cu fructele de mare. Se adauga verdeata, 1/2 capatana de usturoi, zeama de lamaie, vin, sare si piper.
Cu compozitia obtinuta se umplu calamarii, inchizandu-se cu o scobitoare.

Ceapa, ardeii, morcovii, verdeata, 1/2capatana de usturoi se toaca grosier.
Se pun intr-un castron si se amesteca.

Pe hartie de pergament stropita cu ulei de masline se aseaza legumele tocate iar dasupra cate un calamar umplut.


Se impacheteaza ca in reteta de file de pangrasius in cos de pergament. Se toarna cateva linguri din sosul ramas de la fructele de mare cu care am umplut calamarii.
Se aseaza intr-o tava si se dau la uptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
Se scot, se desface hartia de pergament si se pot servi.
Asa arata:



VARIANTA II - CU SOS DE CILI


Ingrdiente:
ca mai sus, in plus:
- 2-3 rosii
-o lingurita sos de cili
Preparare:
Se umplu calamarii ca mai sus.
Intr-o tigaie de teflon se pune o lingura de ulei de masline. Se adauga legumele pregatite ca mai sus si rosiile cutatate de coaja si tocate, precum si calamarii (calamarul, in cazul meu) si sosul ramas dupa umplerea calamarilor.

Se fierb acoperit pana zeama a scazut, amestecand din cand in cand *cam 10-15 minute).
Se adauga sosul de cili si se pot servi:


vineri, 26 iunie 2009

DESERT CU CIOCOLATA SI FRUCTE



Ingrediente:
50 g ciocolata alba
50 g ciocolata neagra (sau cu lapte)
50 ml smantana pentru frisca
fructe (cirese in cazul de fata)
sos de fructe
Preparare:
Se incalzeste frisca fara a se fierbe. Se imparte in doua parti egale.Se toarna peste ciocolata maruntita bine (eventual data pe razatoare). Se amesteca bine si se toarna in cupe peste fructe, alternand cele doua feluri de ciocolata.

Sosul de fructe se face in felul urmator:
zeama fructelor (cirese) se amesteca cu o lingura de zahar si se pune pe foc pana se topeste zaharul. O lingurita de amidon dizolvat intr-o lingura de apa se toarna peste siropul fierbinte si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca.
Cupele se decoreaza cu sosul de fructe si cu cirese trase in ciocolata

joi, 25 iunie 2009

PUI CU CARDAMOM IN STIL INDIAN



Reteta este de aici , adaptata, bineinteles.
Ingrediente (pentru o persoana):
-1/2 piept de pui
-250 ml smantana
-o rosie decojita si toccata
-un varf de cutit de cardamom
-piper boabe (negru, alb si rosu am pus eu)
-un ardei iute
-cateva boabe de coriandru strivite
-un varf de cutit boia de ardei (dulce, am pus eu)
-cateva rosii cherry
-o canita de orez (salbatec, am facut eu)
-cateva frunzulite de coriandru (din ghiveci)

Preparare:
Smantana se bate cu un mixer (vertical, am folosit eu), impreuna cu cardamomul.
Se pune in tigaia antiaderenta si cand incepe sa fiarba se pune pieptul de pui taiat bucatele potrivite.

Se lasa sa se patrunda bine. Se adauga condimentele si la sfarsit rosiile

si se mai lasa sa scada cca 10 minute si cu asta basta! Gata mancarea.
Se serveste cu orez (e mancare asiatica).


Este rapida si foarte gustoasa…

marți, 23 iunie 2009

PRĂJITURĂ DE CIOCOLATĂ CU INIMA DE NUCĂ DE COCOS

Ingrediente pentru tort:
4 ouă,
200 de grame de făină
50 de grame amidon
165 g de unt (sau 90 ml de ulei de floarea soarelui)
165 gr de zahăr
50 g de lapte (si chiar mai multe aluatul este prea greu)
1 pachet praf de copt
35 gr de cacao

Ingrediente umplutura de nucă de cocos:
50 g de smântână
150 g nucă de cocos
130 gr de zahăr
1 albus de ou
2 lingurite amidon
Glazura:
100 g ciocolata neagra
50 g ciocolata alba
0 lingura de frisca lichida

Preparare:
Frecati zahărul cu untul la temperature camerei, adăugaţi gălbenuşurile şi continuati să amestecati. (Dacă utilizaţi ulei, frecati gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă uleiul). Adaugati laptele, făina, drojdia şi cacaoa.
Se amestecă totul bine.

Albusurile se bat spuma

şi se incorporeaza usor in compozitia de cacao.

Pregătirea umpluturii de nucă de cocos:
Într-un castron se bat albusurile spuma, se adaugă zahăr, nucă de cocos, smântână şi amidon.
Se amestecă bine.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de tort (24 cm în diametru) si se toarna jumatate din compozitia de ciocolată, se adaugă umplutura de nucă de cocos şi se acopera totul cu restul de compozitie de ciocolata.

Coaceţi la 190 de grade timp de aproximativ 45-50 de minute.
Se lasa sa se răcească, se scoate tortul din tava şi se acopera cu ciocolata topita cu o lingura de frisca lichida.