Ingrediente:
Pepene
roșu
O
lămâie sau o limetă (lămâie verde)
Câteva
crenguțe de mentă verde
Câteva
lingurițe de miere, după gust, în funcție de cât de dulce este pepenele
Preparare:
Pepenele
se taie felii, se curăță de semințe apoi se taie în cuburi și se pun într-un
blender.
Se adaugă rămurelele de mentă și se stoarce zeama unei lămâi.
Se
adaugă întâi o linguriță cu miere, dacă pepenele este suficient de dulce.
Se
pornește blenderul pentru câteva secunde, până se transform cubulețele de
pepene în piure.
Se gustă și dacă mai trebuie se mai pune miere și se
omogenizează. Amestecul se pune într-un vas și se pune la congelator.
Din oră
în oră se sfărâmă amestecul cu o furculiță, pentru a sparge gheața și a căpăta
aspect de zăpadă. Operația se repetă de 4-5 ori, după care se poate servi în
cupe de înghețată sau în pahare înalte.