Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

joi, 11 iunie 2009

SALATA DE CASTRAVETI CU MIGDALE

Ingrediente:
-300 ml smantana
-o cutie de branza Philadelphia cu verdeturi
-100 g crema de unt
-3-4 castraveti
-o legatura usturoi verde
-o legatura marar
-2 lingurite gelatina
-o mana de migdale curatate si prajite
-sare
-piper
-o lingura de otet balsamic


Preparare:
Se pune gelatina la inmuiat cu 2 linguri de apa.
Smantana, branza si crema de unt se freaca foarte bine, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga incet gelatina muiata care in prealabil a fost incalzita pe baia de abur, pana la topirea completa si apoi racita la temperatura camerei. Se amesteca in continuare, pastrand consistenta spumoasa.


Se adauga usturoiul si mararul tocate marunt,

apoi castravetii partial curatati de coaja si taiati in 4 si apoi felii nu prea subtiri

Se asezoneaza cu sare, piper si otet balsamic, se acopera cu folie alimentara si se da la frigider, de pe o zi pe alta.


A doua zi se scoate salata si se rastoarna pe platou, scufundand vasul pentru cateva secunde in apa fierbinte sau incalzind peretii exteriori ai vasului cu feonul.
Se orneaza cu migdale, felioare de castravete si marar, sau dupa inspiratia fiecaruia.

Se serveste cu paine prajita.

SFAT: nu adaugati migdale in compozitie pentru ca se vor umezi si nu vor mai ramane crocante.
M-am inspirat de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu