½ kg aripioare de pui
Două căpățâni de usturoi
Pătrunjel verde
Piper boabe
Sare după gust
Preparare:
Aripioarele de pui se spală bine
și se pun la fiert cu
apă cât să le depășească cu circa 10 cm.
Se pune puțină sare pentru a ieși spuma,
care se înlătură.
Usturoiul se curăță și se pisează cu ½ de linguriță de sare
mare.
Pătrunjelul se toacă mărunt.
Când carnea este fiartă se adaugă piperul boabe și ½ din cantitatea de usturoi pisat
și se lasă
să dea câteva clocote. Se adaugă apoi ½ din cantitatea de pătrunjel verde tocat
mărunt
și se mai lasă câteva minute după care se stinge focul. Se acoperă oala
și se lasă 10 minute,
după care se adaugă restul de usturoi și de pătrunjel și
se servește.
Cine dorește mai picant, poate pune și o feliuță de ardei iute
roșu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu