Ingrediente:
3 ouă
200 ml smântână
50 g unt topit și răcit
100 g fructoză
300 g făină
Un plic praf de copt
Arome: vanilie, coajă rasă de lămâie sau portocală
Pentru cremă:
400 g fructe roșii (am pus zmeră și căpșuni congelate)
2 linguri cu fructoză
2 linguri cu amidon sau un plic cu budincă de vanilie sau
căpșuni
Preparare:
Pentru cremă, se iau 2-3 linguri din zeama lăsată de
fructele congelate și se amestecă cu amidonul. Restul fructelor se pun în
blender și se pasează împreună cu fructoza. Amestecul obținut se pune pe foc și
când începe să fiarbă se dă focul mic, se adaugă amidonul și se amestecă până
se leagă.
Se lasă la răcit, amestecând ocazional să nu facă pojghiță deasupra.
Pentru aluat se mixează ouăle cu fructoza,
se adaugă untul
topit și smântâna, aromele
apoi făina cernută împreună cu praful de copt
amestecând cu o paletă până se obține un aluat destul de consistent.
Formele
de brioșe se tapetează cu chese (hârtii speciale) și în fiecare formă se pune
cîte o lingură de aluat, apoi una de cremă
și se acoperă cu altă lingură de
aluat.
Se pun la copt pentru 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit. Se scot
din cuptor când sunt ușor rumenite.
Se lasă să se răcească și li se pune câte o
”căciulă” din crema rămasă.
Sunt aerate, pufoase și, cu moderație pot fi consumae și
de diabetici.
Fiind mare cosumatoare de fructoza,va multumesc in mod deosebit pentru reteta si va doresc o zi minunata.
RăspundețiȘtergereOlivia