Ingrediente:
4 aripioare de pui
O ceapă
2-3 morcovi
O țelină potrivită
O căpățână de usturoi
2 ardei grași (unul roșu și unul verde sau galben)
Un ardei iute
2 roșii mari
2 linguri cu făină
2-3 linguri cu ulei
O linguriță cu boia de ardei
Sare și piper după gust
Preparare:
Ceapa se taie cubulețe. Morcovii, țelina și ardeii se taie
bastonașe, ardeiul iute rondele iar usturoiul feliuțe.
Roșiile se taie cuburi.
Aripioarele de pui se taie în 3 bucăți.
Vârfurile se
folosesc la o supă iar celelalte două părți se sărează și se pipărează. Se sau
prin făină
și se prăjesc
pe ambele părți.
Se scot și se pun deoparte. În același
ulei se pune ceapa tăiată cubulețe și se călește până devine sticloasă.
Se adaugă
ardeiul iute și usturoiul
apoi morcovii și țelina.
Se adaugă boia de ardei
și se călesc până se moaie
legumele, mai adăugând câte puțină apă. Când s-au muiat se adaugă roșiile
și se
lasă să se moaie apoi se adaugă și ardeii.
Se lasă să fiarbă bine apoi se
adaugă bucățile de carne,
se sărează și se pipărează după gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu