Rețeta este din ”ALBUMUL LITERAR GASTRONOMIC editat de revista VIAȚA ROMÂNEASCĂ, București, 1982,
album ”propus, cules și scris de : OCTAVIAN STOICA; MARIUS VULPE și alții.
Rețeta se găsește la pagina 243.
”Ingrediente:
1 kg de cartofi
80 g pesmet
30 g sare
2 ouă
150 ml ulei
1 g piper
Preparare:
Se fierb cartofii în coajă.
Unul dintre cartofi s-a sfaramat; asa ca am folosit doar 3 |
Se curăță,
se taie felii de
grosime potrivită,
se presară cu sare și piper,
se dau prin ouă bătute
și
pesmet
și se prăjesc
pe ambele părți, în untdelemn bine încins până se rumenesc
frumos.
Se servesc fierbinți și – cine preferă – stropiți cu unt
topit sau smântână deasupra.”
Spre deosebire de rețeta originală, eu am folosit și
cimbru uscat alături de sare și piper iar cantitățile le-am înjumătățit.
I-am servit, cu bucățele
de unt deasupra, drept garnitură lângă
un cotlet de porc și cu un ardei kapia copt, stropit cu sare, oțet și ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu