Deşi
astazi este Ziua Naţională şi conform noilor „tradiţii” se mănâncă fasole cu
ciolan, eu vă propun o variantă de post: în loc de fasole - bob şi în loc de
ciolan, ceapă caramelizată. Vă asigur că este la fel de gustoasă.
Ingrediente:
Un
pumn de bob
Un
morcov
2-3
căţei de usturoi
3-4
cepe
4-5
linguri cu ulei (poate fi şi de măsline)
2-3
linguri cu ulei de floarea soarelui
O
linguriţă cu zahăr
Sare
şi piper după gust
Un
vârf de cuţit cu boia de ardei(după gustul fiecăruia, dulce sau iute)
Preparare:
se pune într-un
blender (sau se dă de 2 ori prin maşina de tocat cu sită mică), împreună cu cei
2-3 căţei de usturoi,
turnând câte o lingură de ulei până se obţine o pastă
fină.
Se potriveşte de sare şi piper şi se pune într-un bol. Celelalte cepe se toacă „peştişor” şi se
rumenesc în ulei de floarea soarelui.
Când ceapa începe să capete culoare se
pune o linguriţă cu zahăr şi se amestecă repede. Se toarnă peste piureul de bob
iar deasupra se presară boia de ardei.
Si acest bob de unde se poate procura , ca eu n-am vazut , sau n-am fost atenta ...
RăspundețiȘtergereEu am cumpărat bobul acum câteva luni din piaţă de la Rădăuţi şi a fost destul de scump dar săptămâna trecută am văzut în Bucureşti, în piaţa Rahova, acolo unde sunt şi fasole de vânzare şi avea cam acelaşi preţ cu fasolea (11 lei/kg). Mai poti încerca la magazinele cu produse arăbeşti sau la Megaimage, unde au şi linte.
Ștergere