Este o
salată cu pește și legume ” legate” cu maioneză.
Specific
salatelor rusești este faptul că legumele date pe răzătoare și carnea tăiată bucățele mici, se așează în
straturi pe platouri sau, mai nou, în boluri transparente. Fiecare strat este
acoperit cu o peliculă subțire de maioneză.
În mod
tradițional această salată se prepară cu scrumbie marinată sau afumată, dar
la fel de bine se poate prepara și cu alt pește.
Numele de
”șuba” vine de la faptul că ultimul strat trebuie să fie din sfeclă roșie dată
pe răzătoare și așezată ”înfoiat”, ca blana unui cojoc (șubă).
Ingrediente:
Două fileuri
păstrăv afumat (sau oricare alt pește)
2
cartofi fierți în coajă
Cîteva capere
2
morcovi fierți
O ceapă
O sfeclă
roșie mai mare sau 2 mici fierte sau coapte
Un ou
fiert tare
O cană
cu maioneză
Sare,
piper, oțet (Balsamic) după gust
Preparare:
fileurile
de pește se taie bucățele mici. Ceapa se toacă cubulețe, se pune într-un
castron cu foarte puțin oțet și se amestecă ușor cu peștele. Se lasă câteva ore
(sau peste noapte).
Cartofii fierți în coajă și răciți se curăță și se dau pe
răzătoarea mare. Se așează pe platou sau în bol. Se condimentează cu sare,
piper și câteva capere. Se pun câteva linguri de maioneză,
deasupra se așează
peștele,
maioneză,
morcov ras, condimentat cu sare și piper, maioneză, sfecla
roșie dată pe răzătoarea mare.
Se ornează cu oul dat și el pe răzătoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu