Când
eram copil, la noi în casă de Anul nou, înafară de tort, prăjiturile preferate
erau Cremșnitul și Cărticelele. Cum aluatul franțuzesc nu se găsea în comerț,
ca acum, acesta era pregătit în casă, cel mai bun fiind cel la care se folosea
osânza albă de porc. Mama mea era specialist la prepararea acestui aluat iar
mie imi revenea sarcina (deloc plăcută pentru mine) de a ”plimba” aluatul între
cămară (unde se afla frigiderul) și bucătărie unde lucra mama.
Eu
nu am preparat în casă aluatul franțuzesc ci l-am cumpărat din comerț.
Ingrediente:
Aluat
franțuzesc
Rahat
sau dulceață de trandafiri amestecată cu nuci tocate
Zahăr
pudră pentru pudrat
Preparare:
Se
taie dreptunghiuri din aluat franțuzesc. Se pune le mijloc umlutura (am folosit
numai rahat), se îndoaie și se presează puțin la mijloc, formându-se ca niște
cărticele închise care în timpul coacerii se vor ”deschide”. Se pun cărticelele
în tavă
și se coc la foc iute.
Calde, se presară cu zahăr pudră.
Sunt
delicioase și foarte simplu de făcut.
Rapide si gustoase.
RăspundețiȘtergereO zi buna!