Ingrediente:
250
g ficăței de pui
O
căpățână de usturoi
2 linguri
ulei de floarea soarelui
Sare
și piper după gust
Preparare:
Ficățeii
de pui se verifică să nu aibă rămasă vreo bucățică de fiere sau să nu fie
pătați cu verde, semn că s-a spart fierea și vor fi amari. Se înlătură
eventualele vinișoare și părți pătate și se spală în mai multe ape până nu mai
lasă deloc sânge, după care se țin în frigider, în apă rece timp de 3-4 ore
interval în care se mai schimbă apa de câteva ori. În acest fel, în timpul
gătitului ficățeii vor rămâne moi și nu vor mai avea gustul amărui. Se scot din
apă și se lasă într-o strecurătoare.
Uleiul
se pune la încins și se adaugă ficățeii cu grijă pentru a rămâne întregi. Se asezonează
cu piper (sarea se pune pe ficățeii gata, pentru a nu se întări în timpul
preparării).
Se acoperă cu capac și se lasă la foc mic câteva minute, după care
se întorc cu grijă pe partea cealaltă și se mai lasă câteva minute la foc mic,
sub capac.
Între timp se curăță usturoiul și se taie feliuțe. Jumătate din el
se adaugă în tigaie peste ficăței și după cca 1 minut se iau de pe foc, se
adaugă restul de usturoi
se acoperă din nou cratița iar după 5 minute poate fi servit.
În farfurie se mai adaugă piper și se sărează. Poate fi servit cu garnitură de cartofi (piure
sau natur) sau cu orez. Merge și o bucățică de gogoșar la oțet.
Mi-e dor de o mancarica buna de ficatei. Arata tare bine!
RăspundețiȘtergere