Sosul rémoulade este un sos de
origine franțuzească, pe bază de maioneză, fiind îmbogățit cu muștar, castraveți
murați, ierburi (în special tarhon sau pătrunjel) și, în funcție de produsul pe
care-l însoțește, capere și pastă de anșoa la pește, smântână și ceapă pentru
rasoluri de vită sau pui, ouă fierte tari pentru zarzavaturi crude sau fierte.
Eu am ales să pregătesc o
variantă a acestui sos pentru limbă de porc.
Ingrediente:
½ kg limbă de porc (3 bucăți)
Pentru sos:
200 g maioneză
o lingură de muștar,
100 g castraveciori în oțet, tocați mărunt și bine scurși,
o legătură de pătrunjel verde, curățat și tocat,
o lingură de muștar,
100 g castraveciori în oțet, tocați mărunt și bine scurși,
o legătură de pătrunjel verde, curățat și tocat,
Un albuș de ou fiert (cel rămas
de la maioneză)
Preparare:
Preparare:
Limbile de porc se fierb și se
curăță ca aici
și se feliază.
Pentru sos se amestecă toate
ingredientele din rețetă asezonând cu sare, piper și zeamă de lămâie dacă mai
este necesar.
Sosul se aranjează în mijlocul
platoului și de jur împrejur se aranjează feliile de limbă.
Puteți vedea
și limba de vițel cu sos rémoulade
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu