Ingrediente:
o cană cu gem (am pus dulceață de nuci verzi)
o cană cu lapte călduț
o cană cu zahăr
100 g unt
Un pachețel cu praf de copt
3 căni cu făină
½ cană de cacao
50 g ciocolată
O cană cu nuci tocate grosier
2-3 lingurițe cu coajă confiată de portocale
Glazura:
100 g ciocolată
2-3 linguri de smântână
Preparare:
Se încinge cuptorul. O formă dreptunghiulară se unge cu unt
și se tapetează cu făină.
Într-un bol se
pune gemul (eu am tocat nucile din dulceață) și se amestecă cu laptele călduț,
se adaugă untul topit în care s-a topit și ciocolata, precum și zahărul și se amestecă cu un tel până acesta
se topește. Praful de copt se amestecă cu făina și cacaoa și se încorporează
ușor.
Se adaugă nuca tocată și cojile de portocale. Se toarnă compoziția în
tava pregătită. Se dă prăjitura la cuptor pentru 35-45 de minute, până scobitoarea introdusă
în mijlocul tăvii iese curată.
Se lasă câteva minute să se răcorească în tavă
după care prăjitura se răstoarnă pe un grătar.
Pentru glazură ciocolata tocată
se topește împreună cu smântâna și caldă, se toarnă peste prăjitură. Se lasă să
se răcească după care se porționează.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu