Ingrediente:
Două urechi de porc
4-5 căței de usturoi
Câteva boabe de piper
2-3 boabe de enibahar
Sare după gust
Preparare:
Urechile de porc se spală foarte bine, sa taie în bucăți
potrivite și se pun la fiert cu puțină sare, boabele de piper și enibahar și apă
cât să le acopere și să treacă două degete. Se fierb la foc foarte mic cu oala
neacoperită până ce apa a scăzut astfel încât sa rămână doar până la nivelul
urechilor. Lăsăm să se răcrească puțin și dacă urechile au fost grase și
deasupra s-a adunat un strat de grăsime, răcim zeama, adunăm cu o lingură toată
grăsimea de deasupra (sau, cine dorește mai lasă puțină) și reîncălzim zeama,
nu o fierbem, ci doar atât cât să nu se sleiască. Se adaugă usturoiul pisat
bine, se amestecă și se lasă vreo 10 minute ca zeama să tragă aroma usturoiului.
Urechile fierte se taie fâșii și se aranjează în boluri. Peste fâșiile de
urechi se toarnă zeama strecurată printr-o sită deasă. Se dau la rece peste
noapte și a doua zi se put servi.
Sunt delicioase: numai șorici și cartilagii (zgârci).
De ce nu mai putem copia cu imagini articolele dorite?
RăspundețiȘtergereAi dreptate. Nici eu nu pot, dar nu stiu de ce. O sa ma interesez sa vad poate stie cineva.
ȘtergereImaginile se pot copia asa: dati clic pe poza apoi "save as" de unde o treceti in doc. word cu "insert" sau , direct cu "copy"
Ștergere