Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

joi, 28 mai 2009

POALE-N BRAU MOLDOVENESTI


Ingrediente:
Pentru aluat:
1 kg faina
4-5 oua
200 ml lapte
25 g drojdie
200 ml smantana
100 ml ulei
1/2 lingurita sare
200 g zahar
coaja rasa de lamaie
Umplutura:
1 kg branza dulce de vaci
3-4 oua
zahar dupa gust
vanilie
coaja rasa si zeama unei lamai
200 ml smantana
1 praf de budinca de vanilie
stafide (cat de multe)
In plus 1 ou pentru uns
Preparare:
Drojdia se pune la crescut in laptele caldut si 2-3 linguri de zahar. Cand a crescut se toarne in vasul in care au fost puse: faina, sarea, oule, zaharul si smantana.Se amesteca, la inceput cu o lingura de lemn, apoi se toarna uleiul si se incepe a framanta. Este gata cand aluatul face basici (se face un aluat potrivit de moale, mai adaugandu-se faina daca este necesar).
Se acopera cu un prosop si se pune la crescut, la loc caldut.




Intre timp se face compozitia, amestecand foarte bine toate ingredientele.



Dupa o ora, aluatul arata asa:



Se rup bucati aproximativ egale si se intind foi rotunde peste care se pune umplututa si se impacheteaza ca in imagini






Se aseaza in tava unsa cu ulei lasand loc suficient intre ele pentru ca vor creste destul de mult.



Se ung cu ou batut cu putin zahar si se dau la cuptorul preincalzit, lasandu-se focul mare pentru 15-20 minute apoi se da la mediu.
Cand s-au rumenit frumos, sunt gata.
Se presara cu zahar pudra si se consuma calde sau reci.





3 comentarii: