2 inimi de viţel
2-3 linguri cu ulei
2 cepe
2 ardei graşi roşii sau 2 gogoşari
½ kg roşii bine coapte sau pastă de roşii
Puţină verdeaţă
Sare şi piper după gust
Preparare:
Inimile de viţel se spală, li se scot toate cheagurile de
sânge, se crestează în romburi, râmânând totuşi întregi şi se pun la fiert în
apă cu sare, de preferat în oala sub presiune. Dacă nu, se fierbe minim 2 ore,
până o furculiţă intră uşor în carne. Când inimile au fiert se face sosul: ardeii
se coc şi se curăţă de coajă şi seminţe.
În uleiul încins se căleşte ceapa tocată mărunt, până
devine sticloasă. Se adaugă puţină sare şi puţină supă caldă, în care a fiert inima. Se dă focul mic, mai
adăgând din când în când câte o lingură
de supă caldă. Când ceapa „s-a topit”, se adaugă roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe si
tocate în blender împreună cu ardeii copţi. Se mai dă un clocot şi sărează şi
se pipărează după gust. Se scot inimile din oala în care au fiert şi se pun într-o
tavă. Se toarnă sosul şi se dă tava în cuptorul încins pentru o jumătate de oră.
Se serveşte cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu