Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 8 aprilie 2012

PÂRJOALE DE PEŞTE ÎN CRUSTĂ DE CARTOFI PRĂJIŢI, CU SOS DE CAPERE ŞI SMÂNTÂNĂ

Ingrediente:
2 fileuri de peşte
2 fire de ceapă verde
2 fire de usturoi verde
O legătură de pătrunjel verde
O lingură cu pesmet
2 ouă
Un cartof mare sau 2 mici
Sare şi piper
2 linguri cu făină
Ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Pentru sos:
Un fir de usturoi verde
Câteva boabe de piper
Câteva capere
Un vârf de linguriţă de sare mare
3 linguri cu smântână

Preparare:
Fileurile de peşte

 tăiate cubuleţe,ceapa şi usturoiul verde, pătrunjelul, pesmetul, un ou, sare şi piper se pun în robotul de bucătărie

 şi se amestecă bine.

Cartofii se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare.

 Se pun apoi într-un săculeţ de pânză

şi se storc foarte bine.

În 3 vase se pun: în primul făina, în al doilea oul bătut cu sare si piper şi în al treilea cartofii daţi pe răzătoare şi storşi. Se pune uleiul la încins ( trebuie să fie uleiul cam de 3 cm înălţime, pentru a se prăji bine pârjoalele). Din compoziţia de pârjoale se ia cu lingura şi se pun grămăjoare în vasul cu făină.
 Se modelează pârjoalele care se pun în vasul cu ou bătut.

După ce s-au dat prin ou bătut se pun în vasul cu cartofii daţi pe răzătoare, se acoperă cu cartofii raşi  

şi se pun în tigaia cu ulei încins. 

 Se prăjesc pe fiecare parte până s-au rumenit.

Se scot într-un vas pe care s-a pus hârtie absorbantă.

Pentru sos: usturoiul se taie şi se pune într-un mojar.

Se pisează bine ca pentru mujdei. Se adaugă sare (aveţi grijă câtă puneţi pentru că şi caperele sunt sărate), boabele de piper

şi caperele

şi se pisează şi acestea.

La sfârşit se adaugă smântâna şi se amestecă scurt.

Cu acest sos

se servesc pârjoalele.

Sunt la fel de bune şi calde şi reci.

Un comentariu: