Ingrediente:
Pentru blat:
420g făină
100g zahăr tos
200g unt la temperatura camerei
Un praf de sare
20ml apă minerală
o lingură cu oţet
un pliculeţ cu praf de copt
3 gălbenuşuri
Coajă rasă de lămâie sau portocală
Pentru umplutură:
3 albuşuri
180g zahăr tos
500g căpşuni
o linguriţă de
amidon
zeama de la o
jumătate de lămâie
Preparare:
Căpşunile se spală şi se pun la
scurs într-o strecurătoare, apoi le tăiem feliuţe pe lung.
Cele 3 gălbenuşuri se pun într-un
castron. Peste ele se adaugă cele 100 g zahăr tos, coaja rasă de lămâie, un
praf de sare şi se amestecă (cu o lingură de lemn), până la omogenizare.
Se adaugă untul la temperature
camerei şi se amestecă până s-a înglobat în restul compoziţiei.
Se adaugă apoi apa minerală şi oţetul şi se amestecă până se omogenizează din nou. Urmează făina cernută împreună cu praful de copt şi se amestecă până se obţine o bilă de aluat.
Se adaugă apoi apa minerală şi oţetul şi se amestecă până se omogenizează din nou. Urmează făina cernută împreună cu praful de copt şi se amestecă până se obţine o bilă de aluat.
Aproximativ un sfert din aluat se
pune într-un bol şi se dă la congelator pentru 15-20 de minute.
Tava
în care se va face prăjitura se tapetează cu hârtie de copt (sau se unge cu unt
şi se tapetează cu făină). Se întinde
aluatul cu mâna, direct în tavă, sub o folie alimentară.
Peste aluatul din tava se aşează feliuţele de căpşuni iar peste căpşuni bezeaua.
Se scoate aluatul oprit din congelator şi se rade pe răzătoarea mare, deasupra, peste bezea, repartizându-l cât mai uniform.
Se coace în cuptorul preîncălzit, la temperatură medie timp de 40-50 de minute, până aluatul de deasupra s-a rumenit uşor.
Se lasă să se răcească, după care se taie şi se serveşte.
Cine doreşte poate pudra prăjitura cu zahăr pudră.
Peste aluatul din tava se aşează feliuţele de căpşuni iar peste căpşuni bezeaua.
Se scoate aluatul oprit din congelator şi se rade pe răzătoarea mare, deasupra, peste bezea, repartizându-l cât mai uniform.
Se coace în cuptorul preîncălzit, la temperatură medie timp de 40-50 de minute, până aluatul de deasupra s-a rumenit uşor.
Se lasă să se răcească, după care se taie şi se serveşte.
Cine doreşte poate pudra prăjitura cu zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu