250
g făină
150
g zahăr
250
ml apă
2-3
linguri cu ulei
O
lingură plină cu cacao
Un
plic de praf de copt
Esență
de vanilie
Esență
de rom
Stafide,
bucățele de rahat, nuci sau migdale
Preparare:
Făina
se cerne cu praful de copt într-un bol. Se adaugă zahărul și se amestecă. Într-un
bol mai mic se amestecă apa cu uleiul și
esența de vanilie (se face o emulsie) apoi se toarnă în bolul cu ingredientele
uscate amestecând doar până se combină. Aranjăm
formele pentru brioșe (eu am avut din silicon, sub formă de floare) pe o tavă
(sau chesele în tava specială pentru
brioșe).
Punem câte o lingură de compoziție în fiecare formă (se folosește cam o
jumătate din toată compoziția). Se pun deasupra câteva stafide și câteva
bucățele de rahat (rahatul l-am tăiat cam la dimensiunea stafidelor). În restul
de compoziție adaugăm cacaoa și esența de rom și amestecăm să se combine (dacă compoziția
devine prea groasă mai adăgăm o lingură
cu apă așa fel ca să aibă aproximativ aceeași consistență cu cealaltă
compoziție). Se repartizează în forme, peste
compoziția albă.
Deasupra se presară fulgi de migdale (sau nuci, alune) și se dau
la cuptorul preîncălzit. Se probează cu scobitoarea și când aceasta iese
curată, brioșele sunt gata. Se lasă puțin să se răcorească și dacă sunt făcute
în forme de silicon se scot (altfel transpiră).
Sunt neașteptat de pufoase,
bune, rahatul pe care l-am folosit a
fost de fructe, rămas de anul trecut, numai din cel cu aromă de trandafiri care le-a
dat o aromă orientală, deosebită și nu în ultimul rând sunt ieftine și ușor de
făcut.
Este binevenita reteta dumneavoastra acum in post.Trebuie neaparat sa mi-o notez in caiet si s-o pun in aplicare.Multumim mult.
Olivia
Ce frumusele sunt, si vin la fix pentru postul acesta!
RăspundețiȘtergere