pentru aluat:
un
ou
un
gălbenuș
o
lingură cu apă
120
ml ulei
120
g zahăr
300
g făină
1/2
linguriță rasă cu praf de copt
Esență
de vanilie
Pentru
"finisaj":
gem
sau dulceață de caise (un borcănel de 330g)
150-200
g fulgi nucă de cocos
Preparare:
Oul
și gălbenușul se amestecă cu lingura cu apă, se adaugă zahărul și esența de
vanilie și se bat foarte bine cu mixerul.
În
timp ce mixerul merge, se adaugă uleiul și se mixează în continuare.
Se
adaugă făina cernută împreună cu praful de copt. Se obține un aluat destul de
moale dar care poate fi modelat.
Se rup bucățele de aluat și cu mâinile unse cu
puțin ulei se modelează bile de 2,5-3 cm diametru carese așează la distanță
unele de altele, în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se
coc în cuptorul preîncălzit fără a se
rumeni ci doar până se albesc și se
crapă ușor la suprafață.
Se scot și se lasă să se răcească pe un grătar.
Pentru
"finisare" se încălzește gemul sau dulceața, sfărâmând cu un blender sau mixer, dacă estecazul,
bucățelele de fructe.
Fursecurile
reci, se dau prin gemul călduț apoi prin nucă de cocos, îmbrăcându-se pe toate
părțile.
Se dau la rece și se pot servi după minim 8 ore, timp în care se vor
înmuia de la gem.
Sunt
pufoase, fragede, aromate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu