Ingrediente:
O rădăcină de hrean
O lingură cu miere (sau 2 linguri cu zahăr)
2-3 linguri de oțet din vin alb
Sare
Preparare:
Rădăcina de hrean
se spală, se curăță de coajă
apoi se dă
pe răzătoarea mică. Eu am folosit de data aceasta o răzătoare cu două mărimi de
găuri (pentru citrice și pentru brânză, ciocolată etc) și, ca să termin mai
repede l-am dat pe găurile mai mărișoare.
Se adaugă mierea, sarea și oțetul
și se amestecă.
Se gustă
(cu atenție la nas și ochi, pentru că în această fază degajă um miros foarte
iute) și se potrivește de oțet (dacă e prea acru se mai pune apă), miere și
sare.
Trebuie să fie suficient lichid ca tot hreanul să fie
acoperit.
În câteva ore mai pierde din iuțeală, devenind numai bun de asezonat un
rasol de vită, pui sau chiar pește, răcituri sau piftii, fie ca atare fie într-un
sos cu smântână, fie sub formă de salată amestecat cu sfeclă roșie.
Păstrat în frigider într-un borcan cu capac poate fi
folosit până la recolta următoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu