2 foi de plăcintă
300 g brânză de vacă
200 g telemea de oi (poate fi și de vacă)
2 linguri cu smântână
2 linguri cu ulei
2 ouă
O legătură de mărar
Codițe de ceapă verde (am pus chives)
Semințe de susan (am folosit alb și negru)
Preparare:
Se face întâi umplutura: se pun într-un bol brânza de
vacă,telemeaua dată pe răzătoare, smântâna, verdeața tocată, un ou întreg și ½ din
celălalt (oul se bate cu furculița și se oprește jumătate pentru uns ștrudelul,
cealaltă jumătate se adaugă la umplutură).
Se amestecă toate ingredientele până
se obține o pastă.
Tava în care se va pregăti ștrudelul se unge cu ulei.
Se întinde pe masă, pe o folie alimentară, una din foile subțiri de plăcintă, se unge cu
ulei. Într-un capăt se așează jumătate din umplutură
si cu ajutorul foliei se
rulează. Se așează în tavă (eu am tăiat ruloul în două, pentru a încăpea în
tavă).
Se procedează la fel și cu cealaltă foaie. Rulourile se ung cu jumătatea
de ou oprită
și se presară cu semințele de susan.
Se dă la cuptorul încins,
până se rumenesc frumos deasupra (cam 20-30 de minute).
Sunt foarte bune și
calde și reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu